Cine sunt cei zece profesori ai Universității București care au decis că Victor Ponta A PLAGIAT și cine a făcut pasul înapoi de la verdict

Publicat: 21/07/2012, 10:57
Actualizat: 23/05/2013, 14:44

Inițial, Comisia de Etică a Universității București era compusă din 13 membri, însă trei dintre ei au ales să se retragă atunci când au aflat că au de analizat teza de doctorat a lui Victor Ponta. La votul final pentru adoptarea hotărârii că premierul Ponta a plagiat peste o treime din teza de doctorat, alți trei profesori au lipsit.

Decizia a fost luată în unanimitate, cu cvorumul legal, de către 7 profesori ai Comisiei de Etică.

Cei trei profesori care s-au retras din Comisie înainte ca aceasta să înceapă să analizeze teza de doctorat a lui Victor Ponta sunt profesorul doctor Ionel Lăzanu, profesorul doctor Anca Sârbu și profesorul doctor Liliana Zaharia.

Ionel Lăzanu, 55 de ani, este șeful catedrei de Fizică Atomică și Nucleară de la Facultatea de Fizică a Universității București. Conform CV-ului său, are peste 80 de lucrări publicate și este responsabil din partea Universității pentru mai multe proiecte de cercetare internaționale, printre care unul dezvoltat cu CERN din Elveția.

Vezi CV-ul lui Ionel Lăzanu

Anca Sârbu este profesor doctor la Facultatea de Biologie a Universității București și predă la Departamentul de Botanică și Microbiologie.

(Foto Ecomagazin)

Liliana Zaharia, 48 de ani, este profesor doctor la Facultatea de Geografie a Universității București și predă la Departamentul de Meteorologie-Hidrologie.

Vezi CV-ul Lilianei Zaharia

La votul final de adoptare a hotărârii Comisiei de Etică, alți trei profesori nu s-au prezentat.

Unul dintre ei este profesorul doctor Viorel Ciobanu, de la Facultatea de Drept a Universității București, care s-a recuzat pentru că, în 2003, a făcut parte din comisia care i-a acordat titlul de doctor lui Victor Ponta. Ciobanu predă la catedra de Drept Privat și a fost timp de 10 ani (1998-2008) decanul Facultății de Drept. În prezent este de asemenea avocat, iar în perioada 1992-1998 a fost judecător la Curtea Constituțională.

Vezi CV-ul lui Viorel Ciobanu

Ceilalți membri ai Comisiei de Etică a Universității București care au decis că Victor Ponta a plagiat sunt următorii (cu mențiunea că, până la publicarea știrii, informația despre cine sunt ceilalți doi membri care au lipsit de la vot nu a fost făcută publică, ședințele Comisiei de Etică având caracter închis):

Profesor doctor Marian Popescu, președintele Comisiei de Etică, 59 de ani, predă din 2008 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din Universitatea București cursuri de Comunicare în public, Artele spectacolului, Politici culturale, Literatură. Este doctor în filologie.

A mai predat cursuri de Teatrologie și alte discipline teatrale, între 2001 și 2009, la Facultatea de Teatru a Universității Lucian Blaga din Sibiu. A mai susținut cursuri la nivel de licență sau de masterat la Facultatea de Litere a Universității București, dar și la două universități din Franța, în perioada 2001-2010.

În perioada 1999-2000, a fost consilier pentru probleme de Cultură, la Departamentul Cultură-Educație al Președinției României, în mandatul lui Emil Constantinescu.

În 1997, a fost director al Direcției Instituțiilor de Spectacole din Ministerul Culturii și Cultelor, sub mandatul lui Ion Caramitru. Între 1990 și 1994, Popescu a fost vicepreședinte executiv al Uniunii Teatrale din România (UNITER). Înainte de 1989, a lucrat ca profesor de limba engleză la o școală generală din Târgoviște, apoi ca bibliotecar la Biblioteca Națională, apoi ca producător delegat în cinematografie.

Vezi aici CV-ul lui Marian Popescu

Profesorul doctor Tudor Roșu, 61 de ani, de la Facultatea de Chimie a Universității București, predă la catedra de Chimie Anorganică. El este coautor al șase cărți și a două brevete și a publicat peste 60 de lucrări științifice.

Vezi aici CV-ul lui Tudor Roșu

Profesorul doctor Adrian Paul Iliescu, 58 de ani, de la Facultatea de Filosofie a Universității București, are ca domenii de cercetare filozofia politică și cea a limbajului și a publicat peste 50 de articole științifice în România și în străinătate.

Vezi aici CV-ul lui Adrian-Paul Iliescu

Profesorul doctor Cristian Mărunțeanu, de la Facultatea de Geologie și Geofizică, predă discipline din domeniul geologiei de 35 de ani, la Universitatea București, a publicat peste 70 de lucrări științifice și a participat la 124 de proiecte finanțate de Ministerul Educației.

Vezi aici CV-ul lui Cristian Mărunțeanu

Profesorul doctor Ovidiu Bozgan, de la Facultatea de Istorie a Universității București, predă la catedra de Istorie universală și este cercetător științific la Institutul Diplomatic Român. Principalele domenii de cercetare sunt relațiile internaționale în perioada Războiului Rece și istoria ecleziastică contemporană.

Vezi aici CV-ul lui Ovidiu Bozgan

Profesorul doctor Vasile Preda, 63 de ani, de la Facultatea de Matematică și Informatică, predă cursuri de Cercetări operaționale, Optimizare, Statistică Matematică, Metode statistice în economie, Teoria deciziei, Inferență Bayesiană și aplicații, Inferență secvențială și aplicații, Actuariat. A publicat 7 cărți și peste 100 de articole științifice.

Vezi aici CV-ul lui Vasile Preda

Profesorul doctor Dumitru Sandu predă la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din Universitatea București. Printre domeniile de cercetare și cursurile predate se numărăr Migrația, Sociologia tranzițiilor, Sociologia stărilor de spirit, cercetarea opiniei publice, Sociologia locuirii, Stratificare socială, Demografie culturală.

Vezi aici CV-ul lui Dumitru Sandu

Profesorul doctor Georgeta Ghebrea, de la Facultatea de Științe Politice a Universității București, este specializată în sociologie. A obținut titlul de doctor în filosofie, cu teza „Familia și politica familială în România în perioada de tranziție”.

Profesorul doctor Sterea Tache, 62 de ani, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității București, este preot la parohia Manu Cavafu din București și doctor în teologie. A publicat peste 40 de articole și studii.

(Foto: teologiepentruazi.ro)

Vezi aici CV-ul lui Sterea Tache

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Aș vrea să te vizualizez epidermic”, un alt sociolog de la SNSPA, acuzat de Ana...
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din...
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au...
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele...
Informații îngrijorătoare despre starea lui Nicu Covaci: „Lucrurile nu se îndreaptă deloc spre bine”
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat...
Dieta STRICTĂ a lui David Popovici! Alimentele pe care nu le mănâncă niciodată: Este un...
Investiţia de doar 2.000 de euro care i-a adus un profit uriaş Alexandrei. Cu banii...
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
Ce conține cutia misterioasă pe care sportivii medaliați o primesc la Jocurile Olimpice de la...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Preț ITP 2024: Cât timp poți circula cu ITP-ul expirat? Ce acte sunt necesare și...
USR o acuză pe Ligia Deca de tolerarea abuzurilor sexuale din curtea SNSPA
Au AMUȚIT toți! Inteligența Artificială A ȘOCAT la Olimpiada de Matematică
Răsturnare totală de situație în cazul UDREA. E nevinovată. A apărut dovada
Cumpărături acum 3.500 de ani. Cum arăta lista de produse
Insula Iubirii Plus, sezonul 8. Diandra nu știe dacă își dorește să continue idila cu...
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum...
Gabriela Cristea traversează o perioadă dificilă cu fiica sa, Victoria! Cu ce dificultăți se confruntă:...
Marele rival al lui David Popovici în finala de 100 de metri, aflat în plin scandal...
BANCUL ZILEI. O blondă intră tremurând într-o farmacie: - D..d..doaaamnăă..a..veve..ți vi..vibratoare?
Prima piramidă din Egipt a fost construită cu ajutorul unui lift hidraulic